Класическа Италия

987

Самолетна екскурзия до Италия-Венеция-Сан Марино-Рим- Тиволи-Флоренция-Пиза

Дати:
31.03.2013 – 07.04.2013 – априлска ваканция
29.04.2013 -  06.05.2013 – Първи май, Великден, Гергьовден
01.05.2013 -  08.05.2013 – Първи май, Великден, Гергьовден
19.05.2013 -  26.05.2013 – 24-ти  май
25.05.2013 -  01.06.2013 – 24-ти  май
16.06.2013 – 23.06.2013

Цена за един човек: 1699 лв. 
Цена за трети възрастен в двойна стая – 1625 лв
Цена за деца  до 11 г. в стая с 2-ма възрастни – 1325 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен – 1499 лв
Доплащане за индивидуална стая: 335 лв   

Забележка: при тази програма цената не включва трансферите летище/хотел първия ден и хотел/летище осмия ден, както и трансфера във Флоренция от „Пиаца Пиаве” до хотела в седмия ден от програмата.


Екскурзията включва 2 нощувки в областта на Венеция (Лидо ди Йезоло или Тревизо), 3 нощувки в Рим, 1 нощувка района на Монтекатини Терме и 1 нощувка във Флоренция, разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Венеция, Сан Марино, Рим, Тиволи, Флоренция и Пиза. Настаняването е в хотели 3 звезди на база нощувка и закуска. Лети се с „Алиталия” през Милано или Рим, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен или с австрийските авиолинии през Виена. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

Цената включва:

 • Самолетен билет
 • Летищни такси
 • Съответния брой нощувки + закуски
 • Транспорт с автобус по програмата
 • Екскурзоводски услуги

Цената не включва:

 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
 • Медицинска застраховка (2,00 лв. на човек на ден)
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)
 • Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български (30 лв. + такса за вход)
 • Градска такса в размер на 2-3 EUR на човек на ден.

Програма на екскурзията:

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Венеция.  Пристигане на летище Марко Поло. Настаняване в хотела в Лидо ди Йезоло или Тревизо. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), площад “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Нощувка в Лидо ди Йезоло или Тревизо.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата Сан Марино, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините. Вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Следобед – възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. „Испания”, фонтана Треви, посещение на Пантеона, пл. “Навона”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”. Възможност за самостоятелно посещение на Ватикански музеи. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’ Есте. На обяд – отпътуване за Монтекатини Терме. По пътя – разглеждане на Пиза – двора на чудесата с Катедралата, баптистериото и наклонената кула. Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата-пантеон Санта Кроче, катедралата „Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход, която е около 11 евро, в галерията се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Нощувка във Флоренция.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за  София със самолет.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.