Егейска Турция

983

Петдневна автобусна екскурзия до Егейска Турция

Дати:
03.04.2013 – 07.04.2013 – априлска ваканция
01.05.2013 -  05.05.2013 – Първи май, Великден, Гергьовден 
22.05.2013 -  26.05.2013 – 24-ти  май

Цени:
За екскурзията от 03.04.2013 - 399 лв

За останалите дати - 429 лв

Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възрастни -  349  лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен -  369 лв. 
Доплащане за индивидуална стая – 87 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 193 лв.

Екскурзията включва 2 нощувки със закуски и вечери в курортната зона на Айвалък, 2 нощувки със закуски и вечери в Кушадасъ и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Троя, Ефес, храма на Артемида, гроба на Св. апостол Йоан Богослов, къщата на Св. Богородица, Афродизиас, Памуккале, Хиераполис, Измир, Пергамон (дн. Бергама), Одрин. Настаняването е в хотели 3 звезди.

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус
  • Съответния брой нощувки със закуски и вечери
  • Водач-придружител
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).

Програма на екскурзията:

ПЪРВИ ДЕН - 05.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Качването в автобуса започва в 04.30 ч. 07.00 ч. - спирка в Бургас – бензиностанция ОМВ, до хотел „Мираж” (срещу Макдрайв) за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Преминаване с ферибот през протока Дарданелите. По пътя: посещение на древна Троя - легендарния град на героите от Троянската война обезсмъртени от Омир. Вечерта пристигане в Айвалък. Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кушадасъ. Посещение с местен екскурзовод на археологическия комплекс в Ефес, съхраняващ импозантните останки от един най-добре запазените градове на Древния свят, посещение на останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на света, посещение на гроба на Св. апостол Йоан Богослов и на къщата на Св. Богородица. В късния следобед – пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Афродизиас – римския град посветен на древногръцката богиня на любовта – Афродита. Разглеждане с екскурзовод на Одеона, останките от величествения храм на Афродита с монументалната порта (тетрапилон) пред него, Стадиона, Августеума – храм посветен на римския император Октавиан Август. Отпътуване за Памуккале. Посещение с екскурзовод на едноименния природен феномен и древния римски град Хиераполис. Завръщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Измир (древната Смирна) – третият по големина град в Турция и рождено място на древногръцкия поет Омир. Пешеходна разходка по пристанищния булевард с прочутата часовникова кула разположена на централния площад. Отпътуване за античния град Пергамон (дн. Бергама), който през елинистическия период е бил столица на едноименното кралство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Айвалък. Вечерта – пристигане, настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. Преминаване с ферибот през Дарданелите. По пътя: кратък престой в Одрин с посещение на българската църква „Св. Георги” и на Селимие джамия – една от най-големите и красиви джамии в Турция, строена от Мимар Синан през XVI в. Пристигане в България вечерта.