Круизи на борда на Пинта Варна

245

Информация за Пинта Варна

Pinta Varna е тримачтов ветроходен кораб, съвременна реплика на каравелата PINTA с която през 1492 година Христофор Колумб  открива Америка.

Pinta Varna  извършва крайбрежни ветроходни круизи, на север по посока Св. Константин и Елена, на юг към устието на река Камчия,  в периода от 01 май до 30 септември.

  • Дневен круиз Pirate Adventure Cruise продължителност 2,5 часа - цена за възрастни - 50 лв. ( за деца 30 лв.
  • Слетобеден круиз Pirate Adventure Cruise - продължителност 2 часа - цена за възрастни - 45 лв. ( за деца - 25 лв.)
  • Вечерен круиз - Drink & Drive - продължителност 2 часа - цена за възрастни - 45 лв. ( за деца - 25 лева)
  • Круиз за организирани детски и младежки групи до 18 г. - продължителност 2 часа - цена - 30 лв.

Транспорт с екскурзовод - 7 лв. на човек -  Златни пясъци   

Анимация на Pinta Varna - дневни и следобедни круизи Pirate Adventure Cruise 

Основната идея в анимационната програма е туристите активно да участват в пресъздадения на борда на Pinta Varna живот на моряците и пиратите. Сценария на круиза въвлича туристите в атмосферата на средновековно морско приключение. Капитана и аниматора на Pintа   Varna представят кораба и екипажа на гостите.

Туристите участват активно в управлението на кораба. Имат възможността да се облекат в костюмите на славни мореплаватели /Колумб, Магелан, Вашко да Гама/, кръвожадни  пирати /Хенри Морган, Джон Силвър/, благородни дами и др., както и да ползват подходящи аксесоари като гривни, обеци, ножове, саби, пищови, мускети, арбалети и др.

Разпределени в екипи, туристите се включват във вдигането, спускането и управлението на ветрилата, обезопасено катерене по вантите до марсовата площадка за наблюдение, превземане и плячкосване на други кораби, спускане и вдигане на котвите и др. На тяхно разположение са автентично пресъздадени и функциониращи средновековни навигационни уреди, стари морски карти, портулани, въоръжение на кораба, както и елементи от бита.

Сценария е подготвен на модулен принцип, с различни пародийни импровизации, за живота, забавленията и несгодите на пирати и моряци, като аниматора подбира според нагласата и възрастта на гостите- кои от тях и в каква последователност да се провеждат. Идеята е да се инициира желанието на гостите да участват в това което им харесва и ги забавлява. Всички модули са в единна тема от времето на Средновековното корабоплаване, като винаги завършват с интересни и разнообразни награди.

Според преобладаващата възраст на групата и настроение има различни музикални теми, които включват песни и от популярни пиратски и приключенски филми на морска тема.

В подходящ момент се поднасят храната и напитките.

На края на круиза всеки турист получава от Капитана на кораба удостоверение- златен медальон Пират на  Pinta Varna за спомен от морското пътешествие.

Анимация на вечерен круиз Sunset Cruise - Drink & Dance - 2 часа

Танцьор аниматор води програмата с карибски, лимбо, етно и други танци, на фона на светлините на нощна Варна и крайбрежната алея. На горна палуба - маскарад със средновековни костюми (описани в дневната анимация).