Хотел Фенерите - с.Кметовци

318

Цени за индивидуално настаняване за 2012

Вид настаняванеЦена за помещение
Двойна стая за единично ползване Фенери 1 65 лв
Двойна стая за единично ползване Фенери 2 70 лв
Двойна стая  Фенери  1 800 лв
Двойна стая Фенери  2 100 лв
Двойна стая лукс  Фенери  1 или 2
120 лв
Апартамент за двама Фенери 1 или 2 140 лв
Апартамент за четирима Фенери 1 180 лв

Цената е в лева за помещение на вечер и включва нощувка, закуска, ползване на парна баня и сауна при предварителна заявка, туристическа такса, застраховка и ДДС.

Описание на хотела

            В България има кътчета, запазили романтиката на миналите столетия. На 12 километра северо-източно от Габрово, вие пристигате в селата Боженци и Кметовци.
Традиционната архитектура на българската къща от XVIII и XIX век, със своята простота и автентичност, малките калдаръмени улички, свързващи около стотина къщи, чемшири и здравец, прохладния планински въздух - сътворяват магията на този рай. На мегдана в село Kметовци белее реставриран хан, сега комплекс Фенерите.

Къщата, построена през 1865 година, известна в миналото като Бакалов хан, е била собственост на богаташ, търгувал със страните от Близкия изток и Европа.

Хотелът се състои от две части - Фенери1 и Фенери2. Фенери1 разполага с един представителен апартамент, два стандартни апартамента, две двойни стаи-лукс и седем двойни стаи. Фенери2 разполога с два стандартни апартамента, четиринадесет двойни стаи с вана, три от които луксозни. Представителният апартамент е обзаведен в автентичен стил и се състои от две самостоятелни спални, хол и санитарен възел. Разполага с хладилник и мини бар. Стандартните апартаменти се състоят от спалня и хол, обзаведен с мека мебел. разполагат с хладилник и мини бар. Луксозните стаи са с кът за сядане. Всички стаи са оборудвани с телевизор, видео, телефон, а баните са с подово отопление.