Спа Хотел Беркут - с.Бресник

476

Чудесно съчетание на красива природа, спокойствие, съвременни удобства и уют.

Хотелско настаняване, Хотели в България, Пловдив, Празнични оферти, Бизнес пътувания

Отпечатване
Запитване или 052 953213

Цени за индивидуално настаняване за 2012

Вид настаняванеЦена
Единична стая 68 лв
Единична тсая лукс 78 лв
Двойна стая 89 лв
Двойна стая лукс 99 лв
Апартамент 140 лв
Апартамент Лукс 180 лв

Цени са в лева за помещение на вечер и включва нощувка, закуска, ползване на закрит плувен басейн, сауна, парна баня, джакузи, фитнес, туристическа такса, застраховка и ДДС.

Допълнителна информация

  • Настаняване на допълнително легло - 30 лева на вечер

Описание на хотела

              Село Брестник, край което е разположен хотела, е населено място, известно със своите фолклорни и културни празници. В непосредствена близост до него се намират манастирите Св. Георги и Св.Козма и Дамян, а на половин час път с автомобил е разположен вторият по големина манастир в България – Бачковският манастир, както и манастирите Св.Кирик и Юлита, Св.Петка Мулдавска, Араповски манастир Св.Неделя.
Името на хотелa идва от древната българска дума Беркут, която  означава скален орел. Позовавайки се на легендата, прабългарите са били водени от летящият пред тях орел по време на миграцията им към земите на днешна България. Те се прекланяли пред орела като символ на могъщество и сила. Статуетка на тази птица е съпровождала хан Аспарух. Българският владетел е считал най-силния, най-смелия и мощнокрилия сред орлите за свой закрилник.
Усещане за предстоящи приятни мигове обзема още при навлизане в района на хотела, който разполага със собствена паркова среда.
На разположение на гостите са удобни стаи с прекрасен изглед, ресторант с разнообразна изискана европейска кухня и подбрани български ястия, просторна лятна градина в подножието на планината Родопи, СПА-център, а ако целта им е бизнес мероприятие, то те ще получат и професионално съдействие за неговото провеждане.